Martin udlejer telt til 1.000 kroner per nat - privat udlejning slår rekorder

At tjene en ekstra skilling på at leje sit hus ud, når man alligevel ikke er hjemme, er noget, flere og flere nyder godt af. Martin Leth har her taget den skridtet videre.

Kan man ikke lige så godt tjene lidt ekstra penge på at udleje sit hus, når man alligevel ikke er hjemme?

Det er der flere og flere fynboer, der gør brug af - faktisk rekordmange.

Martin Leth fra Faaborg har taget skridtet videre, for hvorfor ikke slå et telt op i baghaven, som folk kan indlogere sig i - om man er hjemme eller ej.

- Jeg har ikke tal på, hvor mange vi har haft forbi. Weekenderne er booket fra maj til september og også lidt i hverdagen, siger Martin Leth, der er vært på Airbnb.

Rekordmåneder for privat udlejning

Ifølge Destination Fyn blev der i maj måned booket 42.722 overnatninger på Fyn og Øerne gennem udlejningsplatformen Airbnb, hvor private lejer deres bolig ud.

De mange overnatninger er rekord for maj måned på Fyn, og 20 procent mere end året før.

Destination Fyn forudser også at sommermånederne bliver rekordmåneder. I juni var der booket 47 procent flere overnatninger end sidste år, mens der i juli og august er booket henholdsvis 29 og 22 procent flere overnatninger.

Og det er noget Martin Leth kan genkende:

- Det kører virkelig derudad. Vi satte teltet op sidste år, og fra første dag var der bookinger, og i år er det cirka det samme. I juli og august sker der virkelig noget.

Ikke alene kan man booke huse, når man lejer over Airbnb - et luksuriøst telt er også en mulighed.
Ikke alene kan man booke huse, når man lejer over Airbnb - et luksuriøst telt er også en mulighed.
Foto: Tobias Aas Christensen

Ikke på bekostning af hoteller

Ifølge Destination Fyn er der cirka 4.000 flere hotelovernatninger på Fyn fra januar til april i år end samme periode sidste år. Så der er ikke umiddelbart noget der tyder på, at stigningen i de private udlejninger sker på bekostning af hotellerne.

- Vi glæder os over stigningen i Airbnb-overnatninger. Det er godt med et stærkt og varieret udbud af overnatningsformer på Fyn. De kan supplere hinanden for eksempel i perioder med høj belægning og tiltrække forskellige målgrupper, skriver Tue Kempf, direktør i Destination Fyn i en mail til TV 2 Fyn.

- Vi fornemmer, at der også er godt gang i bookingerne i det fynske, når det gælder camping, hoteller, feriehuse og så videre. Med de tal vi har set indtil videre i år, er der ikke noget, der tyder på, at turisterne fravælger hotelovernatninger fremfor Airbnb, skriver han.

Gode ekstra penge at tjene

For Martin Leth handler det både om at tjene ekstra penge og om at dele ud af deres bolig tæt på Arreskov Sø, Fyns største sø tæt ved Faaborg.

- Tanken var, at vi gerne ville have en ekstra indtægt, hvilket ledte tankerne hen på udlejning. Så besluttede vi os for at kigge på de her store telte, byggede en træterrasse, og så kunne vi starte. Nu giver vi folk nogle oplevelser og ser dem nyde vores sted.

For netop det at give gæsterne en særlig oplevelse er en vigtig del af arbejdet:

- Vi synes, at vi bor fuldstændig vidunderligt, og det vil vi gerne lade andre opleve. Folk slapper af her og gør lige det, vi havde drømt om, at de ville. Laver mad i køkkenet med udsigt til vandet, laver bål, griller eller noget helt fjerde. De nyder det, og det varmer, siger Martin Leth og fortsætter:

- Folk kan passe sig selv, så på den måde krydser gæsternes og vores veje ikke hinanden.

Med teltet får man også et bålsted og et badekar og adgang til strand.
Med teltet får man også et bålsted og et badekar og adgang til strand.
Foto: Tobias Aas Christensen


Flere telte i fremtiden?

Nu er det parrets anden sæson som værter for Airbnb-gæster, og alt i alt har det været en oplevelse, der har været ligetil.

- Det er gnidningsfrit, man slår sit lejemål op, og det er op til en selv, hvordan man gør det. Så skal man være tilgængelig for gæsterne over telefonen, og den er man alligevel tilgængelig for, siger han og fortsætter:

- Det er en god og nem oplevelse, og vi bruger også selv Airbnb, når vi ferierer.

Derfor ser det ikke ud til, at Martin Leth stopper med at udleje sit telt lige foreløbig.

- Vi har allerede blod på tanden og håber, at det måske kan udvikle sig til flere telte.

Oversigt

    Oversigt