I det fynske folks tjeneste

Masser af ledige lejligheder i Odense

Boligsituationen i Odense er vendt på hovedet. Hvor det tidligere var normalt at se folk bo i telt  og hundredevis af annoncer under rubrikken \"Lejligheder søges\"  - så er det i dag udlejerne, der må i gang med at annoncere efter lejere.

-

Boligsituationen i Odense er vendt på hovedet. Hvor det tidligere var normalt at se folk bo i telt og hundredevis af annoncer under rubrikken \"Lejligheder søges\" - så er det i dag udlejerne, der må i gang med at annoncere efter lejere.

Ejendomsmægler og udlejer i Odense, Kirsten Adolph, viste søndag en lejlighed frem lige midt i centrum. Hun havde kun fået fem henvendelser på annoncen.

- Det er meget lidt. Tidligere ville jeg haft telefonstorm fra klokken seks om morgen. Og det havde mundet ud i over 100 henvendelser på bare en lejlighed, fortæller Kirsten Adolph.

Både Kirsten Adolph og Søren Møller, der er rådmand i Odense Kommunes Miljø- og teknikudvalg, mener, at forklaringen skal findes i kommunens ungdomsboligbyggeri.

- Odense Kommune har gennem flere år fast bygget 50 ungdomsboliger om året. Det stabiliserer markedet. Når unge mennesker har nemt ved at få en lejlighed, så optager de ikke pladserne for andre, siger Søren Møller.