I det fynske folks tjeneste

Masser af sort arbejde i Odense

Der var rigeligt at komme efter, da SKAT med 70 mand torsdag gennemførte en storstilet skatterazzia i Odense. Rystende, lyder det fra SKAT.

SKAT på razzia.

SKAT i bazaren

Her hos grønthandleren i Bazar Fyn fik de en påtale for kasseapparatet.

1 af 4

Halvdelen arbejder sort

I Bazar Fyn havde SKAT kontakt med 51 virksomheder. Og ud af 54 ansatte arbejdede 15 personer, selvom de modtog sociale ydelser, og 10 arbejdede sort med anden indtjening ved siden af.

- Det er fuldstændigt vildt. Jeg er rystet, og jeg havde ikke forestillet mig det, siger tovholderen på aktionen, Finn Fournaise fra SKAT til TV 2/FYN.

14 steder fik påtale, fordi de enten ikke havde et kasseapperat eller fordi de ikke brugte det. 13 butikker fik pålagt logbog på grund af sort arbejde, og så blev der beslaglagt en del spiritus, udenlandsk øl og sodavand.

SKAT skal nu i gang med et kæmpe opfølgningsarbejde de næste par måneder.

- Hvis de ikke har fået et kasseapperat inden for den næste måned, så får de en bøde på 5000 kr., siger Finn Fournaise.

Også Vestergade's 164 butikker fik besøg. Og her blev der registreret tre tilfælde af sort arbejde. To virksomheder var uregistreret og syv steder havde ikke et lovpligtigt kasseapperat.

Logbog

Når SKAT pålægger en virksomhed en logbog, så betyder det, at ejeren skal skrive ned, hvilke ansatte, der er på arbejde, hvad tid den ansatte møder og går hjem. Det skal ejeren gøre hver dag.

Hvis ejeren ikke overholder logbogen, så vanker en bøde på 5000 kr.

Ifølge Finn Fournaise er der aldrig tidligere blevet uddelt så mange logbøger på en dag.

SKAT's kampagne