Masser af spritbilister på Sydfyn

Svendborg Politi har haft travlt med at anholde spritbilister. Fem af slagsen blev anholdt torsdag - blandt andet en 63-årig tysk lastbilchauffør, der kørte spritkørsel i sin store sættevogn.

Mistænkt efter fædselsuheld

Allerede klokken 14.30 blev en 42-årig mand anholdt efter et færdselsuheld ved Sdr. Højrup. Han fik udtaget en blodprøve efter mistanke om, at der var spiritus involveret.

Klokken 18.35 blev en 43-årig mand anholdt på Ringe-kanten og godt en time senere blev en 33-årig knallertkører anholdt i Svendborg - begge mænd fik også taget en blodprøve.

Også en 26-årig mand fra Svendborg måtte afgive blod efter han blev anholdt på Vestergade mistænkt for spirituskørsel.

Tog nøgler og kørekort

For en 63-årig tysk lastbilchauffør blev mødet med en politipatrulje fra Svendborg Politi en dyr fornøjelse. Han blev anholdt på Odensevej klokken 22.10 i sin store sættevogn, da der var mistanke om at han var påvirket. Politiet tog mandens nøgler og kørekort fra ham og kørte lastbilen til politigården i Svendborg.

Her fik chaufføren lov til at sove rusen ud - inden da fik han dog udtaget en blodprøve. Inden han kunne få sit kørekort og nøgler tilbage måtte han dog lægge 1500 euro som depositum. Hvis det viser sig at manden har en promille på over 1,2 mister han retten til at køre bil i Danmark.