Massiv modstand mod nazister på Sydfyn

Borgermødet mod nazisterne i Svendborg udviklede sig i aftes til uro og ballade foran "Harmonien" i Møllergade. 17 nazister fra hele landet mødte frem for at lave ballade. Tre nazister blev anholdt.

Nye møder og demonstrationer på vej

Borgermødet mod nazisterne i Svendborg udviklede sig i aftes til uro og ballade foran "Harmonien" i Møllergade. 17 nazister fra hele landet mødte frem for at lave ballade. Tre nazister blev anholdt.

Et massivt politiopbud fra Svendborg og Odense forhindrede, at det i aftes kom til slagsmål mellem nazister og anti-nazister i Møllergade. 30 kampklædte betjente skred resolut ind, da 17 nazister pludselig troppede op foran huset, hvor der blev afholdt anti-nazimøde.

Nazisterne forsøgte at storme lokalet, og kastede sten og flasker mod bygningen i Møllergade. En forbipasserende kvinde fik et slag i hovedet af en af nazisterne. Det lykkedes for politiet at anholde tre af nazisterne, mens resten tog flugten. Alle tre anholdte har adresser i København-området.

Det store opbud af nazister har chokeret både borgere og foreninger i Svendborg. De få nazister i Svendborg har tilsyneladende haft succes med at mobilisere sympatisører fra flere andre steder i landet.

Flere fagforeninger i Svendborg har allerede bebudet, at de nu vil bakke op om den bebudede demonstration på krystalnatten 9. november.

Både Metal, HK og SID i Svendborg er chokeret over nazisternes angreb på borgermødet, og fagforeningerne vil forsøge at samle bred opbakning til en stor demonstration 9. november.

Svendborg Politi ser ligeledes med bekymring på aftenens hændelser.

"Vi vil holde nøje øje med nazisternes adfærdsmønster de næste par uger, og se om der er optræk til en fastere organisering i Svendborg af nazister", siger Torben Schultz, vicepolitiinspektør fra Svendborg Politi.

Borgermødet i aftes havde deltagelse af omkring 70 personer. De vedtog som omtalt at afholde demonstration 9. november mod nazisterne, og indkalde til yderligere et borgermøde 31. oktober.

De tre anholdte nazister er alle løsladt igen. En blev sigtet for vold, mens de to andre er sigtet for overtrædelse af politivedtægten.