Måtte springe for livet efter guldsmede-tyveri

Et tyveri hos en guldsmed søndag eftermiddag udviklede sig så dramatisk, at tre mænd måtte springe for livet.

Et tyveri søndag eftermiddag udviklede sig på få minutter til et røveri, da tre mænd, der forsøgte at stoppe en tyv, måtte springe for livet for ikke at blive ramt af tyvens flugtbil.

- Tyven lod sig ikke stoppe og kørte imod de tre eftersættere, der bogstaveligt talt måtte kaste sig ind mod væggen i en smøge for ikke at blive ramt. Dermed udviklede tyveriet sig til et røveri, fordi der pludselig er vold eller trusler om vold til stede, fortæller vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi.

Klokken 14.34 fik Fyns Politi en anmeldelse om tyveri hos Eva Guldsmed på Kongensgade i Odense.

En engelsk-talende person, der udgav sig som værende bulgarer, var kommet ind i forretningen for at kigge på guld. Efter kort tid læner han sig mod den mandlige ekspedient og river ekspedientens guldkæde af.

Tyven løber mod Slotsgade, og ekspedienten løber sammen med to ekspedienter fra butikken Wagner efter den engelsktalende mand, der flygter ind i en baggård.

- Her har tyven en bil holdende klar, så tyveriet har formentlig været planlagt, siger Hans Frederiksen til TV2/FYN.

Det er herefter, at tyveriet udvikler sig mere voldsomt, og de tre mænd er tæt på at blive ramt af flugtbilen.

- Kort tid efter bliver vi ringet op af en person på Dronning Olgas Vej, der ser en mand stå og pille nummerpladerne af en hvid Opel Omega svarende til den, røveren brugte, fortæller vagtchefen.

- Manden løb ind i Ålykkeskoven, og selvom vi har været derinde med hunde, har vi ikke kunnet finde ham på grund af de mange hundeluftere i skoven.

Fyns Politi undersøger nu den ældre hvide Opel Omega nærmere og efterlyser røveren med signalementet:

- Mand i tyverne

- Ikke høj - omkring 165 cm.

- Engelsktalende

- Mørkt, kort hår

- Ørering i det ene (måske begge) ører

- Mørkt tøj

Henvendelser kan ske til Fyns Politi på 114