Medicin-regning: Læger vil ha' betaling for besparelser

Praktiserende læger vil hjælpe Region Syddanmark med at spare penge på medicin. Men lægerne vil have penge for at se på patienterne en ekstra gang.

Regionen har lagt op til, at der skal spares 22 millioner kroner på dyr medicin. Det er en del af en større spareplan, hvor regionen kæmper med at finde besparelser for 167 millioner kroner.

På medicinområdet er det slet ikke urealistisk, at lægerne kan hjælpe med at finde besparelser, siger formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark Jørgen Skadborg.

- Der er formodentligt også realistisk at spare flere penge, end dem der er i sparekataloget, siger han til DR Trekanten.

Besparelsen kræver dog en investering. De praktiserende læger vil have flere penge, hvis de systematisk skal kalde patienter ind for at skifte deres dyre medicin ud med billigere, der virker lige så godt.

Medlem af Praksis-plan-udvalget i Region Syddanmark, Tage Pedersen vil ikke udelukke, at lægerne skal have penge for at spare penge.

- Jeg vil gerne se et konkret forslag. Om de så skal have penge for det, det kan man altid diskutere, men hvis der virkelig er noget, der rykker, så er jeg parat til at kigge på det, siger han til DR Trekanten.