I det fynske folks tjeneste

Medie: Vilhelmsen fyrer Möger som minister

Hvis favoritten Annette Vilhelmsen vinder formandsvalget i SF, ryger Thor Möger Pedersen fra ministerholdet.

Selv om SF's formandsvalg først bliver afgjort på lørdag, er favoritten Annette Vilhelmsen ifølge Politiken nået langt med at lægge kabalen for fordelingen af poster i partiets magthierarki.

Nøglen i rokaden er skatteminister Thor Möger Pedersen. Politiken erfarer, at han ikke vil bevare sin nuværende position. Blandt en række kilder er vurderingen, at SF's hidtil centrale figur i regeringssamarbejdet står til at blive frataget sin post i regeringen.

Selv ønsker Annette Vilhelmsen ikke at kommentere rokaden, men hun bekræfter, at hun har en drejebog for magtfordelingen i partiet.

- Det er korrekt. Jeg har planer for, hvad der skal ske de dage, hvis jeg bliver formand, og det vil jeg ikke kommentere nærmere nu, siger hun til Politiken.

Annette Vilhelmsen har hidtil holdt kortene tæt til kroppen i forhold den rokade, hun agter at gennemføre.

Men ifølge en række kilder regnes det for givet, at afgående partiformand Villy Søvndal kan beholde sit job i Udenrigsministeriet, og at Astrid Krag, der tilhører samme fløj i partiet, ligeledes vil beholde sin ministerpost.

Miljøminister Ida Auken (SF) regnes også for et sikkert kort på det fortsatte ministerhold under Annette Vilhelmsen, skriver Politiken.

Ledelsen hos Socialdemokraterne og De Radikale er så småt ved at indstille sig på, at Annette Vilhelmsen står til at blive ny formand. Begge partier har gjort alt for at undgå at blive beskyldt for at blande sig i det SF-interne slag.

Men der ligger en klar forventning om, at en regeringsrokade skal gennemføres umiddelbart efter formandsvalget. I praksis regner de fleste med, at en rokade kan finde sted enten søndag eller mandag i næste uge, skriver Politiken.

Ifølge avisens oplysninger har Annette Vilhelmsen samtidig besluttet sig for, at den øverste ledelse i SF's folketingsgruppe skal befolkes af personer fra hver sin fløj i partiet.