Medieflimmer: Bedemanden fik nok og pillede parabolen ned

Traditionelle tv-kanaler presses af nye digitale medier - og seertallene rasler ned. Isabella Troldebjerg er træt af at blive stopfodret med nyheder og underholdning - derfor pillede hun sin parabol ned.

 
 

52-årige Isabella Troldebjerg er bedemand og en af dem, der har fået nok af at blive tæppebombet med nyheder og underholdningsprogrammer.

Hun har skåret sit medieforbrug ned til et absolut minimum.

- Jeg startede med at pille parabolen ned, da jeg købte huset. Jeg skal ikke have alle de tv-kanaler. Der er andre ting, der er vigtigere, fortæller Isabella Troldebjerg.

Hun mener, at medierne er blevet for flimrende. Og hun er langt fra den eneste, der dropper tv og nyheder.

Se indslag med Isabella Troldebjerg

Robust sind for at kunne klare nyheder

Isabella Troldebjerg maler, når hun ikke arbejder. \nHun sidder ikke i sofaen og zapper rundt
Isabella Troldebjerg maler, når hun ikke arbejder. \nHun sidder ikke i sofaen og zapper rundt

TV 2's regioner har mistet mere end halvdelen af seerne på 20 år.

I 1994 så knap 1,3 millioner danskere nemlig de regionale nyheder hver dag klokken 19.30. I 2014 var det tal faldet til 630.000.

- Jeg føler den der afmagt, som rigtig mange føler, fordi man bliver bombarderet med ting, som man reelt ikke kan gøre noget ved. Man skal have et robust sind for at kunne holde ud at se nyheder, fortæller Isabella Troldebjerg.

Og netop nyhederne har svære vilkår blandt de unge.

Her viser en undersøgelse fra Center for Journalistik på SDU, at kun syv procent af unge synes, det er meget vigtig at være opdateret på nyheder. 26 procent af de ældre har samme holdning.

Læs mere om Fyn i den digitale verden