Medieforlig giver TV Fyn flere penge

Et bredt politisk flertal på Christiansborg vil styrke nyheder for børn og regionernes døgnkanaler. Det betyder flere penge til blandt andet TV Fyn.

Et bredt politisk flertal på Christiansborg har tirsdag aften indgået et medieforlig om fordelingen af licenskroner. Kun Liberal Alliance står uden for.

Medieforliget styrker de regionale tv-stationer, blandt andet TV Fyn, med 63 millioner kroner. De skal sikre mere indhold på de regionale 24-timers-kanaler.

Samtidig bliver DR's og de regionale TV2-stationers ret til at modtage sponsorpenge fra kommercielle virksomheder fjernet. De kan stadig få tilskud fra Udenrigsministeriet, EU, osv.

Der skal også over de næste to år afsættes 72 millioner kroner til at styrke børne-tv, blandt andet til en ny børnekanal på DR med børnenyheder. Det glæder Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

- I min generation har vi oplevet, hvordan godt børne-tv har givet os en ballast med holdninger og værdier, vi har kunnet bruge senere i livet, siger han i i en kommentar.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) er glad for forliget.

- Vi har samtidig sendt et klart signal om, at vi satser på digital radio, siger Elbæk til DR Nyheder.

Den digitale radio i Danmark fremmes på den måde, at FM-båndet lukkes i 2019, hvis man i 2018 konstaterer, at 50 procent af radiolytningen sker på digitale platforme.