I det fynske folks tjeneste

Medier: Ida Auken støtter Astrid Krag

I formandsopgøret i SF har første minister nu valgt side. Miljøminister Ida Auken støtter Astrid Krag.

Ida Auken har netop meldt ud, at hun ikke støtter fynske Annette Vilhelmsen i kampen om at blive SFs formand.

Ida Auken støtter Astrid Krag som ny SF-formand, erfarer flere medier.

Det er første støttemelding fra en SF-minister i opgøret mellem sundhedsminister Astrid Krag og erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen.

Hidtil har kun de to kandidater meldt sig til at efterfølge Villy Søvndal, som meddelte sin afgang som formand, men ikke som udenrigsminister, tidligere på måneden.

På fredag udløber fristen for at melde sig som kandidat. En urafstemning skal afgøre, hvem der bliver den næste formand for det lille regeringsparti.

Flere SF-politikere har meldt ud, hvem de støtter. Folketingsgruppen skal efter sigende være delt i to næsten lige store grupper.

Astrid Krag står for at føre Villy Søvndals hidtidige linje videre.

Annette Vilhelmsen regnes for at være kandidaten for de SF'ere, der mener, at partiet er drejet for meget til højre i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og De Radikale.

Rundspørger blandt lokalformænd og landsledelse har vist klar støtte til Vilhelmsen, ikke mindst på Fyn. Rundspørgerne har dog langt fra fået svar fra alle.

Hvis der er flere end to kandidater, når fristen udløber på fredag klokken 12, skal et ekstraordinært landsmøde udpege de to kandidater, som skal dyste i en urafstemning.

Valget af en efterfølger til Villy Søvndal, som for første gang bragte SF i regering, kan trække ud til slutningen af oktober eller begyndelsen af november.

I Folketingstingsgruppen har Anne Baastrup og Lisbeth Bech Poulsen talt rosende om Annette Vilhelmsen. Astrid Krag har fået opbakning fra klima- og energiordfører Steen Gade.

Tidligere tirsdag blev Annette Vilhelmsen angrebet af Ole Sohn. Han langede ud efter hendes forslag om at ændre på dagpengesystemet.

Vilhelmsen har foreslået, at der er bedre muligheder for at få dagpenge i dårlige tider og mindre gode muligheder, når der er masser af arbejde.