Menighedsråd - nej tak!

Uoverskueligt og afskrækkende - sådan lyder fordommene, når folkekirken skal hverve medlemmer til menighedsrådene. Men med et nyt forsøg håber folkekirken, at flere og ikke mindst yngre kræfter vil gå ind i menighedsrådsarbejdet.

Forsøget betyder, at man i flere sogne har valgt at halvere valgperioden fra fire til to år. Et af de seks fynske sogne, der er med i forsøget, er Munkebjerg Sogn.

- Det er svært at få nogen til at binde sig til det lange, seje træk. Men når der er tale om en mere overskuelig periode, vil folk gerne, siger Anne-Gerd Bonde, formand for menighedsrådet i Munkebjerg Sogn.

I dag er gennemsnitsalderen for medlemmer af menighedsrådene 61 år. Dermed er de 20 år ældre end den gennemsnitlige dansker.

- Sådan som verden og vores liv ser ud i dag, er der mange, især yngre, der har svært ved at forpligte sig for fire år, uddyber sognepræst ved Munkebjerg Kirke, Annette Jørgensen.

Menighedsrådet er den enkelte kirkes øverste organ, blandt andet som arbejdsgiver for kirkens ansatte ud over præsten.

I den kommende uge er der mange steder på Fyn opstillingsmøder til menighedsrådene. Senest den 13. november skal de nye menighedsråd vælges.

Læs mere om menighedsrådsvalget her