I det fynske folks tjeneste

Mere fokus på depression

Flere og flere rammes af depressioner. Nu sætter Fyns Amt fokus på problemet i et helt år. Kampagnen \"Lys i Mørket\" skydes i gang tirsdag 19. oktober.

-


Hver femte dansker rammes af depression.

Flere og flere rammes af depressioner. Nu sætter Fyns Amt fokus på problemet i et helt år. Kampagnen \"Lys i Mørket\" skydes i gang tirsdag 19. oktober.

- Jo mere information vi som medmennesker har om sygdommen og dens symptomer, des nemmere er det for os at hjælpe den depressionsramte i behandling, siger Ib Dalsfledt, der er formand for amtets Social- og Psykiatriudvalg.

Karen Margrete blev ramt
Karen Margrete Nielsen fra Odense er en af de mange danskere, der ved hvor alvorlige konsekvenser en depression kan have. Hun havde i længere tid tilbagevendende depressioner uden helt at vide, hvad det egentlig var, der var galt med hende. Derfor kom senere i behandling end hun skulle have været. Hele hendes historie kan ses i Indsigt på TV 2/FYN søndag 17. oktober. kl 19.30.

Flere tiltag
Blandt de tiltag amtet tager i løbet af året vil man kunne opleve følgende: 

- Foredrag og åbent-hus arrangementer på Fyn, der sætter emnet depression til debat.
- Vandreudstilling om stress og depression skal udstilles på f.eks. biblioteker og sygehuse.
- Fyraftensmøder om stress og depression tilbydes til fynske virksomheder.- Temadage hvor ansatte i social- og sundhedssektoren får undervisning i at opspore og henvise mennesker med depressioner til relevante behandlingstilbud.
- Informations- og oplysningsmateriale om depression vil senere på året blive gjort tilgængeligt på Fyns Amts hjemmeside.