I det fynske folks tjeneste

Mere fokus på erhvervsuddannelser på Fyn

Fyn kommer til at mangle håndværkere i de kommende år. Det er budskabet fra 3F Østfyn. Derfor indkalder de i morgen til uddannelsesmesse, hvor fokus er på de håndværksmæssige uddannelser.

00:32

Fagenes fest kalder de dagen, og den er målrettet forældre og unge, som 3F håber at kunne inspirere til et andet uddannelsesvalg end gymnasier og handelsskoler. Samfundet har nemlig brug for håndværkere og ikke blot akademikere er holdningen fra 3F Østfyn.

-Vi synes, at der er for lidt fokus på erhvervsuddannelserne. Vi har længe råbt op om, at de kommunale uddannelsesvejledere, synes vi, har for stort fokus på at få dem bragt videre på gymnasier. Og det er der sådan set ikke noget forkert i, men vi synes, at fokus mangler på vores erhvervsuddannelse, så man kan sige, at vi ved, at håndens arbejde den vil komme til at mangle i fremtiden på Fyn, forklarer Per Jespersen, Formand for 3F, Østfyn.

 

04:18

Se interview fra uddannelsesmessen

Luk video

 

Det er ifølge Per Jespersen nødvendigt med flere håndværkere på Fyn, medmindre vi gerne vil have andre til at komme og få de jobs.

 - Uanset hvad skal vi have lavet vores biler, vi skal have repareret vores vandhaner, og vi skal have bygget nogle bygninger. Vi skal have lavet letbanen her i Odense, og det skal der også være nogle håndværkere til, siger han.

Du kan se det fulde interview med Per Jespersen her.

04:28 Luk video