Mere hjælp til fynske voldtægtsofre

Fynske kvinder, der udsættes for voldtægt, voldtægtsforsøg eller andre sexuelle overgreb, kan fremover forvente bedre behandling.

Center for Voldtægtsofre indviet

Fynske kvinder, der udsættes for voldtægt, voldtægtsforsøg eller andre sexuelle overgreb, kan fremover forvente bedre behandling.

Center for Voldtægtsofre Fyns Amt blev indviet, mandag, ved en reception i centret, som har til huse på afdeling D på Odense Universitetshospital, OUH. Centret er et sted, hvor ofre for voldtægt, voldtægtsforsøg og andre sexuelle overgreb kan henvende sig døgnet rundt og få gratis hjælp. Der kræves ikke henvisning, og det er heller ingen betingelse, at overgrebet anmeldes til politiet.

Når et offer henvender sig, tilbyder centret en lægeundersøgelse, som bl.a. skal sikre beviser til en evt. senere retssag. Derudover tilbydes rådgivning og almindelig omsorg fra specialuddannet personale. Offeret kan have en pårørende eller bekendt med under hele forløbet, og er der behov for det, kan offeret få tilbud om overnatning på Patienthotellet ved OUH.

Den vagthavende sygeplejerske kan fremover kontaktes døgnet rundt på tlf.: 65 41 23 48.

"Det ny center er en stor hjælp til ofrene. For politiet har hidtil haft svært ved at yde den fornødne omsorg", siger politiassessor, Ulla Thybo til TV2/FYN.

Siden 1. november sidste år har der været 14 tilfælde af voldtægt eller voldtægtsforsøg på Fyn. Ni i Odense, 3 i Svendborg og 2 i Nyborg.