Mette F. om Vollsmose: Stenkastere bør udvises

Flere bør udvises for at kaste med sten mod offentligt ansatte som politi eller ambulancefolk, siger minister.

En almindelig patruljekørsel i Odense-bydelen Vollsmose udviklede sig tirsdag aften dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og brandbomber - såkaldte molotovcocktails.

Fire blev anholdt af Fyns Politi i forbindelse med episoden, som vækker harme på Christiansborg.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger i forbindelse med præsentationen af regeringens udspil "Mere tryghed i Danmark":

- Der er ingen, der skal kaste med sten efter vores offentligt ansatte. Uanset om det er politifolk, ambulancepersonale eller buschauffører, så er det aldeles uacceptabel adfærd, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Strafferammen er op til otte år og udvisning. Vi ser gerne endnu flere udvist på denne baggrund, siger Mette Frederiksen.

Hun henviser dermed til, at vold eller trussel om vold mod en tjenestemand ifølge straffelovens § 119 straffes med bøde eller fængsel indtil otte år.

Hvis en udlænding får en ubetinget fængselsdom, kan den pågældende udvises enten administrativt eller ved dom.

En udvisning kræver dog, at bestemte kriterier om kriminalitetens art og varigheden af udlændingens ophold her i landet er opfyldt.

Dansk Folkeparti mener, at loven bør strammes.

Efter valget vil partiet fremsætte et forslag om ét års ubetinget fængsel, når en gruppe angriber politiet. Og hvis man ikke er dansk statsborger, skal man udvises, fastslår DF's næstformand, Peter Skaarup, på Facebook:

- Det er livsfarlige metoder, disse meget utilpassede unge benytter sig af, og det skal koste en hård straf at angribe vores politi på denne måde, skriver Peter Skaarup.

Mette Frederiksens melding kommer kort før, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag besøger nærpolitistationen i Vollsmose.

Løkkes besøg blev overraskende meldt ud, efter at det onsdag formiddag stod klart, at regeringen vil præsentere et tryghedsudspil.

Dermed er både Venstre og Socialdemokraterne tilsyneladende i gang med et nyt kapløb om at være strammest på asyl- og retspolitikken.

Venstres formand ventes under sit besøg i Vollsmose at angribe regeringen for ikke at have prioriteret nok politifolk til nærområderne.

Ligesom Mette Frederiksen vil Løkke formentlig også opfordre til, at flere blive udvist, hvis de deltager i episoder som den, der ifølge Fyens Politi udspillede sig tirsdag i Vollsmose.