I det fynske folks tjeneste

Mette fortalte om dødstrusler på tv: - Først nu lytter politiet

Først seks dage efter, Mette anmeldte sin ekskæreste til politiet for dødstrusler, blev hun kontaktet af politiet.

00:30

Video: Ole Holbech

I påsken anmeldte 42-årige "Mette" sin ekskæreste til politiet. Hun havde modtaget flere dødstrusler, efter parret gik fra hinanden i efteråret 2016.

Fem dage efter anmeldelsen havde politiet endnu ikke reageret og hjulpet kvinden, vi har valgt at anonymisere for hendes sikkerheds skyld. Derfor stod Mette onsdag frem på TV 2/FYN og fortalte om truslerne - dagen efter blev hun kontaktet af politiet. 

Læs også 42-årig kvinde fik dødstrusler af ekskæreste: - Politiet tager det ikke alvorligt

- De vil selvfølgelig gerne have al det dokumentation, jeg har på min computer og telefon, fortæller Mette, efter hun har været i kontakt med politiet.

En af truslerne, Mette har gemt og i dag har overgivet til politiet, er en seks minutter lang telefonsamtale.

Jeg har det rigtig godt med, at jeg nu føler, jeg bliver taget seriøst, for det har jeg ikke følt i de her mange dage, hvor jeg har ventet.

"Mette"

Starten på samtalen lyder: "Jeg slår dig kraftedeme ihjel på et tidspunkt, tror jeg. Jeg tror simpelthen, jeg tager dommen."

Efter dagens kontakt med politiet føler Mette, at der nu sker noget.

Læs også Trine Bramsen: Hellere 100 overfaldsalarmer for meget end én for lidt

- Jeg har det rigtig godt med, at jeg nu føler, jeg bliver taget seriøst, for det har jeg ikke følt i de her mange dage, hvor jeg har ventet på, at der skulle komme et eller andet fra dem (politiet, red.). 

Ifølge vicepolitiinspektør Kim Munkgaard fra Fyns Politi var efterforskningen af truslerne mod Mette allerede i gang, da hun onsdag stod frem i tv.

- Normalvis vil man efterforske sagen, og det er også det, vi har gjort her, og så vil man enten med det samme eller på et senere tidspunkt, når man har sagen tilstrækkeligt oplyst, køre ud og afhøre gerningsmanden og foretage en anholdelse, hvis der er grundlag for det, fortæller Kim Munksgaard.

Han forsikrer, at Fyns Politi altid tager trusler meget alvorligt. Han opfordrer derfor kvinder, der bliver chikaneret og truet, til at stå frem og anmelde det.