Michael Valgren vinder DM-guld i Faaborg

Det blev overraskende Michael Valgren fra Tinkoff-Saxo, som vandt DM foran sine mere erfarne holdkammerater.

Cykelrytteren Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) vandt det danske mesterskab på landevej efter 195 kilometers kørsel i Faaborg.

Michael Valgren kørte formidabelt på den sidste omgang, hvor han ene mand fik hentet Matti Breschel, Nicki Sørensen og Martin Mortensen og kørte fra dem.

Inden da var der kørt et hæsblæsende cykelløb, hvor mange ryttere bejlede til sejren.

En gruppe på ni ryttere stak af sted, da der manglede 47 kilometer af den 195 kilometer lange DM-rute.

Udbryderne var Nicki Sørensen, Matti Breschel og Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo), Martin Mortensen, Michael Carbel og Emil Vinjebo (Cult), Kasper Klostergaard (Riwal), Daniel Foder (Trefor) og Alexander Kamp (Christina Watches).

Da der manglede 35 kilometer stak Matti Breschel, Nicki Sørensen, Kasper Klostergaard og Martin Mortensen af sted fra de øvrige, og de nåede op på et forspring på 20 sekunder til fem ryttere - blandt andre Mørkøv.

Lidt senere fik Mørkøv dog kontakt til de forreste og prøvede selv at stikke alene af sted, men uden held.

Der blev generelt kørt et hårdt cykelløb på den gode rute ved Faaborg. 27 ryttere kørte væk allerede efter 60 kilometer.

En af de store forhåndsfavoritter, Magnus Cort (Cult), manglede overraskende fra den gruppe. Det var som om, at Tinkoff-Saxo havde sat sig for at gøre det hårdt fra start, så det russisk-ejede hold ville være sikker på at være i overtal til sidst.

Den del af planen lykkedes fint for Tinkoff-Saxo, der længe sad med tre ryttere helt fremme, som blev suppleret fornemt af den senere vinder Michael Valgren.

Sidste år vandt Michael Mørkøv DM-guldet. Han måtte i år nøjes med bronze, mens Michael Carbel snuppede sølvet.