I det fynske folks tjeneste

Microsoft og Region Syddanmark samarbejder

Region Syddanmark og den amerikanske softwaregigant Microsoft underskrev fredag en aftale om at undersøge, hvordan nye teknologier og løsninger kan give fordele i fremtidens sygehusdrift.

01:11

1 af 2

Samarbejdet vil blive en del af Forskerparken i Odense, hvor Syddansk Sundhedsinnovation ligeledes arbejder med at udvikle fremtidens intelligente sundhedsteknologier.

Parterne er enige om en fælles platform for udviklingen, og aftalen er et vigtigt skridt i retningen af at sikre syddanskere sundhedsinnovation og patientpleje i verdensklasse.

- Vi har brug for partnerskaber med store virksomheder som Microsoft, hvis vores investeringer i udvikling og kommercialisering skal bære frugt. Med Microsoft kan en mindre syddansk virksomhed nemlig få gavn af at træde ind i en meget større og global værdikæde, siger regionsrådsformand, Carl Holst.

Med denne aftale kan Region Syddanmark drage glæde af Microsofts store netværk og udviklingsmuligheder, mens Microsoft får en stærk partner i den danske sundhedssektor.

- Vi ser store muligheder i samarbejdet med Region Syddanmark, som kan noget ganske særligt med velfærdsinnovation. Vi tror på, at teknologi kan transformere sundhedssystemet og patientplejen, og innovative initiativer som dette er vejen frem, siger administrerende direktør i Microsoft Danmark, Niels Soelberg, og tilføjer:

Blandt andet vil vi sammen med regionen teste de nyeste sundhedsteknologier, herunder teknologi og løsninger som muliggør, at patienter selv kan tage større del i deres egen sundhedspleje og nemmere indhente og dele patientinformation.

Carl Holst er stolt over, at Region Syddanmark har udviklet sig til et nationalt flagskib for velfærdsteknologi, og han hæfter sig ved gevinster på flere hylder.

- Vi har gode erfaringer med, at fælles investering i velfærdsteknologi giver patienterne en bedre behandling, sygehusene bliver mere produktive og ikke mindst styrker det erhvervsudviklingen, siger Carl Holst.

Fakta om samarbejdet

Fire fokusområder for samarbejdsaftale:


  • Sammenhængende sundhedskommunikation og –koordinering
  • Brug af innovative brugergrænseflader
  • Skabe platforme, applikationer og processer, der sætter patienten i centrum
  • Program til styring af patientrelationer for børn med diabetes