I det fynske folks tjeneste

Middelfart lukker ned - Fire fynske kommuner har højere incidenstal

Middelfart Kommune blev ramt af de yderligere restriktioner grundet den stigende smitte. De nyeste tal viser, at flere fynske kommuner er udsat.

Onsdag blev Odense delvist lukket ned og fredag klokken 16.00 lukkes Middelfart delvist ned i et forsøg på at holde smitten med corona i skak. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix/arkiv

Flere kommuner blev omfattet af de restriktioner, der onsdag blev rullet ud i 37 kommuner.

Middelfart blev en af de kommuner, der er omfattet af den delvise nedlukning. I alt er 69 kommuner ud af landets 98 fra fredag delvist lukket ned.

Læs også Restriktioner i Middelfart: Træder i kraft fredag klokken 16

Men flere steder på Fyn er smitten stigende. Faktisk har hele fire fynske kommuner højere incidenstal end Middelfart Kommune, som torsdag er blevet lukket delvist ned.

Odense Kommune har et incidenstal på 296. Men kommunen blev som bekendt også delvist lukket ned onsdag.

Nordfyns Kommune har et incidenstal på 128. 38 nordfynske borgere er blevet smittet den seneste uge. En stigning på tre i forhold til onsdag og ligeledes en stigning i forhold til tidligere på ugen. 

Svendborg Kommune har også et højere incidenstal end Middelfart. Svendborg har et incidenstal på 123 med 72 smittetilfælde. I Kerteminde Kommune har man også problemer med smitten. Incidenstallet er oppe på 138 i Kerteminde.

Geografien lukker Middelfart ned

Sundheds- og Ældreministeriet afholdte i dag pressemøde om den nuværende corona-situation i Danmark, hvor de nye restriktioner også ramte Middelfart.

På pressemødet begrundede sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at Middelfart Kommune skulle lukkes ned, da kommunen befinder sig i et problematisk sted.

Læs også Minister om nedlukning i Middelfart: - Bliv hjemme, hvis muligt

Vejle, Fredericia og Middelfart er røget med på listen, og netop den trafikale situation i disse byer er blandt andet årsagen til nedlukningen. Deres geografiske placering er en trafikåre, og det er en af grundene til, at disse kommuner nu bliver omfattet af restriktionerne.

Men på trods af den geografiske placering, ændrer det ikke på, at hele fire fynske kommuner har et højere incidenstal end Middelfart Kommune.

Herunder kan du se antal smittede og incidenstal i de forskellige fynske kommuner:

Fynske kommuner

Odense - 606 smittetilfælde og incidenstal på 296

 

Nordfyn - 38 smittetilfælde og incidenstal på 128

 

Middelfart - 47 smittetilfælde og incidenstal på 121

 

Assens - 34 smittetilfælde og incidenstal på 83

 

Faaborg-Midtfyn - 36 smittetilfælde og incidenstal på 69

 

Kerteminde - 33 smittetilfælde og incidenstal på 138

 

Nyborg - 32 smittetilfælde og incidenstal på 100

 

Svendborg - 72 smittetilfælde og incidenstal på 123

 

Langeland - 13 smittetilfælde og incidenstal på 104

 

Ærø - 0 smittetilfælde og incidenstal på 0