I det fynske folks tjeneste

Middelfartere skal til folkeafstemning

Et flertal i Middelfart byråd er indstillet på, at kommunens godt 20.000 indbyggere skal spørges om hvad vej Middelfart skal gå.

-

Et flertal i Middelfart byråd er indstillet på, at kommunens godt 20.000 indbyggere skal spørges om hvad vej Middelfart skal gå.

De konservative i byen har længe presset på for at få afklaret, om et flertal blandt byens borgere foretrækker en stor Lillebæltskommune sammen med bl.a. Fredericia. Og nu erklærer borgmester Steen Dahlstrøm (Soc.dem.) sig parat til at inddrage befolkningen i kommunens fremtid.

- Det vil være demokratisk mest korrekt at spørge borgerne om vi skal have en rigtig stor kommune sammen med Fredericia eller om vi skal gå sammen med de nordvestfynske kommuner, siger borgmesteren til TV 2/FYN. Han understreger samtidig, at politkerne efterfølgende bør rette sig efter afstemningens resultat.

Steen Dahlstrøm vil ikke på forhånd selv sige, hvilken fremtid han foretrækker for Fyns tredjestørste kommune. Det har længe ligget i kortene, at Middelfart ville gå sammen med Nr. Aaby og Ejby kommuner. Udfra en forventning om, at den store syddanske region ikke ville blive gennemført. Men nu er billedet som bekendt et andet.

Og de konservative er begejstrede:

- Det er faktisk noget vi har arbejdet massivt for længe. Det her er en god dag for os og Middelfarts borgere, som nu har mulighed for at blive hørt, siger Morten Weiss Pedersen, der er konservativ viceborgmester i Middelfart.

Middelfart er med Fyns højeste skattegrundlag en lækkerbidsken at få for Fredericia. Og drømmen her at så stor en Lillebæltskommune vil kunne begynde at tage kampen op mod Vejle og Kolding på bl.a. erhvervsudviklings-området.