I det fynske folks tjeneste

Middelfarts huspriser dykket mest

En ny opgørelse viser, at Middelfart er den by i hele landet, hvor huspriserne er faldet mest på et år. Husene er blevet mere end 20 procent billigere, mens de er blevet dyrere i Assens.

Det er Realkreditrådet, der har lavet boligmarkedssatistikken, der placerer Middelfart på toppen af listen over det procentvise fald i huspriser fra 2. kvartal 2012 til 2. kvartal 2013.

Ifølge listen, der er udsendt fra Bolius, er kvadratmeterprisen i Middelfart røget fra 11.055 kroner ned på 8.793 kroner, og en anden fynsk kommune, Faaborg-Midtfyn, ligger højt på samme liste. En fjerdeplads her betyder et fald på knap 15 procent.

Og faldet er langt fra en landstendens, for hvor huspriserne er faldet 20 procent i én kommune, er de steget tilsvarende i en anden. Frederiksberg topper listen over procentvise stigninger - her er det blevet 19,7 procent dyrere pr kvadratmeter at købe hus.

Og den modsatte liste - opgørelsen over stigninger har to fynske byer i toppen. I Assens er det blvet 12,6 procent dyrere at købe hus, og i Nyborg 10,6 procent.

Se listerne over husenes fald og stigninger her