Midtfyns Festival genopstår i 2019

En lokal gruppe ildsjæle er klar til at holde Midtfyns Festival igen 24. og 25. maj næste år

Midtfyns Festival har i flere år været et tåget minde i mange fynboers bevidsthed, men nu vil en lokal styregruppe puste liv i den gamle festival. På lørdag klokken 11 er der informationsmøde på Ryslinge Høj- og Efterskole.

Styregruppen vil afholde festivalen næste år den 24. og 25. maj på boldbanerne bag høj- og efterskolen. Den oprindelige festival startede 1976, og nogle af veteranerne fra dengang stiller op igen, og den fynske duo Lasse og Mathilde skal muligvis åbne festivalen.

Drømmer om dyreskuepladsen

Den nye festival begynder i Ryslinge, fordi folkene bag ikke forventer at kunne trække tilstrækkeligt med gæster i starten til at fylde den gamle festivalplads i Ringe. Hvis den genoplivede festival bliver en succes, håber de senere at kunne flytte til den gamle plads.

- Det skal være meget lokalt. Vi har ikke et par millioner kroner i ryggen, så vi skal ud og kontakte fonde og lokale virksomheder. Vi har kærlighed til historien, og det er det, der driver os i styregruppen, siger en af initiativtagerne, Sune Vesterlund Larsen, der i øvrigt selv blev passet af Lasse og Mathilde, da han var barn i Ryslinge.

Styregruppen sender i dag invitationer ud på de sociale medier. Her indbyder de lokale kræfter til at troppe op på lørdag og byde ind på at hjælpe eller komme med ideer til styregruppen.

Klar med 25 års erfaring

En af den gamle festivals veteraner melder sig også klar til kamp. Johnny Johansen arbejdede for Midtfyns Festivalen i stort set hele dens levetid og var til sidst dens uofficielle souschef.  

- Det vil være dejligt, hvis den genopstår. Den var jo trods alt mit hjertebarn i 25 år, siger han til TV 2/Fyn.

Han er ikke blevet kontaktet af folkene bag den nye festival, men er de interesserede, bidrager han gerne med sin mangeårige erfaring.