Mikkel Hansen er først tilfreds med VM-guld

Mikkel Hansen mangler at vinde VM-guld, og han føler, at Danmark står bedre rustet end for to år siden.

Man kan fornemme det. Mikkel Hansen har sat sig et mål. Og det hedder VM-guld. Alt andet er ligegyldigt i søndagens finale mod Spanien.

Derfor har man heller ikke set en jubelglad Mikkel Hansen efter en eneste af de første otte VM-sejre.

Bevares, Mikkel Hansen har da været fint tilfreds med sejrene, men det hele er først fuldbyrdet, når VM-guldet er en realitet.

- Jeg ved ikke, om jeg har været afdæmpet. Jeg er glad som alle andre. Men vi mangler også stadig en kamp, før jeg sådan er helt tilfreds, siger Mikkel Hansen.

- Jeg har ikke nogen VM-guldmedalje i forvejen, så den vil betyde meget. Det er hele oplevelsen og den stolthed ved at vide, at vi er verdens bedste hold. Selve medaljen betyder ikke så meget. Det er mere titlen, forklarer han.

Det var tæt på at lykkes allerede ved VM i Sverige for to år siden, men Frankrig vandt finalen efter forlænget spilletid.

- Vi har lidt mere erfaring som hold. Vi var et forholdsvis nyt hold med mange unge spillere dengang.

- Det er vi stadig, men vi har haft to år ekstra og har fået en masse erfaring ved at spille både finaler, men også tætte kampe mod de gode hold.

- Det betyder noget, at du ved, hvordan folk reagerer i pressede situationer, og det finder man først ud af, når man spiller de helt store kampe. Som hold står vi bedre rustet, vurderer Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen var også med til at vinde EM-guld sidste år i Serbien, og det er han stolt over.

- Det har selvfølgelig været fedt at være en del af et hold med en vinderkultur. Hvor det handler om at vinde hver evigt eneste gang og levere varen. Rent mentalt har vi været gode, så det har været godt, siger han.

Danmarks finale mod Spanien går i gang klokken 17.15.