I det fynske folks tjeneste

Mikrobryggere raser: Formand går af for åben skærm

Formand for Fynske Mikrobryggerier, Michael Sandal, trækker sig fra formandsposten under livedebat på TV 2/FYN.

00:59

Efter pres fra flere medlemmer af foreningen Fynske Mikrobryggerier forlader formanden, Michael Sandal, posten.

- Jeg er mere end indstillet på at gå. Jeg har lavet en fodfejl. Den erkender jeg, og jeg står på mål for det. Hvis det mål, jeg skal stå på, betyder, at jeg ikke længere skal være en del af bestyrelsen, skal jeg ikke være det, siger Michael Sandal under en debat med Eddie Szweda, indehaver af Midtfyns Bryghus, på TV 2/FYN. 

Læs også Mikrobryggere skummer over af raseri: - Vi er ikke i seng med Carlsberg

Flere af de fynske mikrobryggere er utilfredse med formanden, efter han i et interview i sidste uge fortalte, at samtlige bryggere i foreningen samarbejder med Carlsberg.

- Jeg synes, fejlen er stor nok. Det er ligesom at have Donald Trump in the White House, siger Eddie Szweda.

Michael Sandal har efterfølgende præciseret, at samarbejdet med Carlsberg ikke er en del af Fynske Mikrobryggerier. 

- Når du som formand for det fynske mikrobryggerisamarbejde indgår et samarbejde i din private virksomhed med Carlsberg, har du pligt til at informere dine bestyrelsesmedlemmer. Det er okay at arbejde med Carlsberg. Det er okay, at du bliver købt af Carlsberg. Tillykke med det. Men vi små bryggerier er passionerede og har arbejdet med det her i ti år, siger indehaveren af Midtfyns Bryghus.

Indslev Bryggeri, Refsvindinge Bryggeri, Ø-Bryg og Midtfyns Bryghus afviser, at de er en del af samarbejdet, og derfor er der indkalt til ekstra betyrelsesmøde tirsdag morgen.

- Jeg gør det her af hjertet, og jeg vil gøre det, der er bedst for vores forening. Der er så mange projekter, der er lagt i støbeskeen i forhold til de fynske bryggerisamarbejde, og jeg synes på ingen måder, at vi skal nedlægge vores forening på grund af, at jeg har lavet en fodfejl, fortæller Michael Sandal. 

Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus mener, ligesom formanden selv, at han må gå af. Han understreger dog, at Michael Sandal stadig vil være en del af foreningen.

- Det er formandsposten, det handler om. Du er stadig en del af ølproduktionen og vores lille familie her på Fyn. Det er bare formandsposten, jeg ikke synes, du kan have, siger Eddie Szweda. 

Herunder kan du se hele debatten mellem den nu afgående formand Michael Sandal og Eddie Szweda.

12:36 Luk video