I det fynske folks tjeneste

Mildt vejr i vest og vinter i øst

Jyderne får en kort pause fra vinterens favntag onsdag. Men sjællænderne kan se frem til mere sne og frost. Samlet bliver vinteren ved over hele landet.

Fynboerne får regn og tø onsdag, siger vagtchefen fra Danmarks Meteorologisk Institut, DMI, Thyge Rasmussen.

Der er mere vinter i sigte så langt meteorologerne kan se ind i fremtiden. Den nyeste prognoser viser frost og kulde i hvert fald de kommende 10 dage. Det siger vagtchefen fra Danmarks Meteorologisk Institut, DMI, Thyge Rasmussen.

- Jyderne og måske fynboerne får en kortvarig pause med regn og tø onsdag. Men sjællænderne kan vente op til 10 centimeter sne lokalt. Og så får vi en blæst, der kan resultere i fygning, siger Thyge Rasmussen.

Det er et lavtryk, der kommer med lunere luft til Jylland. Og de kan have brug for det efter en nat med temperaturer ned til minus 18 grader i Års i Himmerland. Men trods mildere temperaturer på op til fire plusgrader vil det føles koldt.

Blæsten kommer med lavtrykket og bliver en overgang frisk til kuling. Og det vil give en chillfaktor på mellem minus ni og minus 11 grader. I de sydøstlige dele af landet vil det komme til at føles som minus 16 grader.

Snevejret starter i Nordjylland i løbet af formiddagen, men i løbet af dagen slår vejret om til regn i Jylland. Men snevejret fortsætter i det østlige Danmark til hen under aften. Og torsdag sætter frosten ind i hele landet igen.