I det fynske folks tjeneste

Militært sprængstof brugt i familietragedie

En 37-årig familiefar brugte et kilo plastisk sprængstof, da han i juli sprængte sig selv, familien og huset i luften. Ved sprængningen omkom manden selv og hans fem-årige søn. Hans 27-årige ekskone blev svært kvæstet.

Huset på Brombærranken blev totalt raseret ved eksplosionen

Formentlig stjålet fra militæret

Sprængstoffet er af en type, der bruges af militæret både herhjemme og i udlandet. Hvor den 37-årige fik det fra, skal Forsvarets Auditørkorps prøve at finde ud af. Det oplyser kriminalinspektør Herman Overgaard, Odense Politi til Fyens Stiftstidende.

Auditør Jan Mortensen oplyser til bladet, at de steder, hvor den 37-årige har gjort tjeneste, vil blive gennemgået for at se, om der er sket tyverier. Men det kan blive svært at bevise, fordi han, som officer, har haft legal adgang til sprængstof i forbindelse med øvelser.

- Ligesom en soldat der får udleveret 10 patroner og kun bruger de ni, kan den 37-årige også have lagt noget til side og uretmæssigt taget det med hjem, siger Jan Mortensen til Fyens Stiftstidende.

Ekskone stadig indlagt

Den tragiske hændelse skete den 21 juli i et hus på Brombærranken i Blangstedgård i Odense. Den 37-årige kom til huset, hvor hans ekskone og søn opholdt sig, medbringende en pakke.

Pakken viste sig at indeholde sprængstoffet, der gik af så hurtigt, at ingen havde en chance for at gøre noget. Eksplosionen raserede rækkehuset, dræbte den 37-årige gerningsmand og hans femårige søn.

Ekskonen fik alvorlige kvæstelser i ansigtet og mistede synet på det ene øje. Hun er stadig indlagt.