Milliardordre til Lindø-værftet?

Der kommer måske ubåde i Odense Fjord. Lindø-værftet skal nemlig bygge nye ubåde til det danske og svenske forsvar. I hvert fald, hvis Folketinget beslutter at bruge 4,4 milliarder kroner på ubådene.

-

Der kommer måske ubåde i Odense Fjord. Lindø-værftet skal nemlig bygge nye ubåde til det danske og svenske forsvar. I hvert fald, hvis Folketinget beslutter at bruge 4,4 milliarder kroner på ubådene. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Fem ud af seks ubåde skal bygges i Odense
I alt skal der bygges seks nye ubåde til Danmarks og Sveriges flåder. Danskerne skal have de fire og svenskerne de to sidste. Og i den forbindelse har Søværnet Material Kommando sammen med deres svenske kolleger besluttet at de fem af ubådene skal bygges på Lindø-værftet.

Skal afløse 40 år gamle ubåde
Det dansk-svenske ubådsprojekt, Viking, skal afløse de 40 år gamle kystubåde i Danmark og Sverige. De nye topmoderne ubåde skal være svømmeklare i 2009. Ud over Lindø-værftet forventes århusianske Terma Elektronik at tjene godt på ubådene. De skal lave kommando, kontrol og informationssystemet til Viking ubådene.

Endnu ikke afklaret
Det hele bliver dog først endelig afklaret med næste års forsvarsforlig. Forudsætningen for, at Lindø-værftet kommer til at bygge ubådene er nemlig at der er nogen, der vil betale for dem. Og hvis Folketinget ikke synes at 4,4 milliarder for fire ubåde er en rigtig god ide - ja så bygges de altså ikke.