Millionbevilling til forskning i børns motorik

Børns helbred, trivsel og indlæringsevne skal styrkes gennem et stort forskningsprojekt i børns motorik på SDU. TrygFonden har bevilget 8,5 millioner kroner.

Motorik har tilsyneladende en afgørende indflydelse på børns trivsel. Børn med god motorik er ofte gladere, bedre til at lære og bevæger sig mere end børn med mindre god motorik. Det betyder, at motorik kan være en afgørende faktor i udviklingen af livsstilsygdomme senere i livet. 

For at klarlægge sammenhængen starter Svendborg Kommune nu i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet "børnehaveprojektet". Formålet er at undersøge, om man med en målrettet indsats i børnehaven kan forbedre børnenes motoriske færdigheder og derigennem også forbedre børnenes helbred, trivsel og kognitive funktion. 
 
- Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der betyder, at projektet, som vi har arbejdet for længe, kan gennemføres i stor skala og gøre os meget klogere på de små børns motorik, og hvordan børns motoriske færdigheder hænger sammen med andre aspekter af børnenes liv, fx deres kropsbygning og sundhed, trivsel, sprogudvikling og meget mere, siger Lise Hestbæk, der er kiropraktor, seniorforsker ved NIKKB og med i forskergruppen bag børnehaveprojektet.

Udover TrygFonden Kiropraktorfonden og Svendborg Kommune givet penge til gennemførelsen af projektet.