To millioner til bedre frugtsaft

Nu skal der bedre frugtsaft på bordet. Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har fået 2 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal højne kvaliteten af frugtsaft og juiceprodukter. Pengene kommer fra Direktoratet for Fødevareerhvervet.

-

Nu skal der bedre frugtsaft på bordet. Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har fået 2 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal højne kvaliteten af frugtsaft og juiceprodukter. Pengene kommer fra Direktoratet for Fødevareerhvervet.

\"Saftprojektet\" - som det kaldes - er sidste del af et større forskningsprojekt, der i sin tid startede som et udviklingsprogram med det formål at få forskningsinstitutioner, producenter og forbrugere til at samarbejde om at forbedre kvaliteten i frugt og grønt.

Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum skal udvikle det udstyr, der skal anvendes til en ny opkoncentrering af frugtsaft, som i højere grad end i dag bevarer smagen og vitaminerne.

For de ingeniørstuderende betyder projektet en øget mulighed for at deltage i projektet, der har både et forsknings- og direkte erhvervsmæssigt sigte.

 

Oversigt

    Oversigt