Millioner til fynsk genforskning

Odense er for alvor blevet placeret på det bioteknologiske landkort. Den nyestiftede virksomhed ACE Biosciences har fået tilført 70 mio. kr til tre års drift. Se interview med direktør Ejvind Mørtz

Virksomheden Biosciences får 70 mio. kr

Odense er for alvor blevet placeret på det bioteknologiske landkort. Den nyestiftede virksomhed ACE Biosciences har fået tilført 70 mio. kr til tre års drift. Det skriver Børsen mandag.

ACE Biosciences beskæftiger sig med nye lægemidler i kølvandet på kortlægningen af den menneskelige arvemasse.

Virksomheden har specialiseret sig i at finde proteiner i celler, og beskrive hvordan de kommunikerer med hinanden. På længere sigt kan forskningen måske give opskrifter på nye vacciner og antibiotikaer.

Virksomheden ACE Biosciences er en udbrydergruppe af det canadisk ejede MDS Proteomics, og det er BankInvest, der har skudt 70 mio. kr i den odenseanske virksomhed.

Grundlæggere af ACE BioSciences A/S er Angus King (forskningsdirektør), Christian Hodal (økonomidirektør) og Ejvind Mørtz (administrerende direktør). De tre stiftere repræsenterer hver deres faglige område.

I januar flyttede ACE Biosciences ind i en erhvervsejendom på Unsbjergvej i Odense.

I øjeblikket er håndværkere i gang med renovering og ombygning af ejendommen, og i løbet af foråret vil virksomheden ansætte de første forskere, laboranter og proteinkemikere til laboratoriet og softwareudviklere til udvikling af databaser.

I en pressemeddelelse skriver virksomheden, at den har store ekpansionsplaner for de kommende år.