Mindeandagt i Domkirken

Domkirken i Odense var fyldt, da der onsdag var mindeandagt efter terrorkatastrofen i USA. Og følelserne fik frit spil, da der blev sunget og bedt for ofrene for den værste terroraktion verden har oplevet.

-

Domkirken i Odense var fyldt, da der onsdag middag var mindeandagt efter terrorkatastrofen i USA. Og følelserne fik frit spil, da der blev sunget og bedt for ofrene for den værste terroraktion verden har oplevet.


Gråd og lys


Mange snøftede, og andre græd voldsomt under andagten, der blev forestået af Bent A. Koch.
Mange valgte også at tænde lys for ofrene inde i Domkirken.
Blandt de sørgende tilhørere var Odenses borgmester Anker Boye, rådmand Ruth Larsen og politimester Lars Rand Jensen.


Blomster og kort


Allerede onsdag morgen var der anbragt lys, kort og blomster foran Domkirken i Odense og på Flakhaven. Hundredvis af fynboer ønskede på denne måde at markere deres sorg og afsky for den grufulde terrorhandling i USA, der formentlig har kostet 10.000 af mennesker livet.


Ekstra åbent


Domkirken har holdt ekstraordinært åben fra kl. 8 onsdag morgen, og kirken vil være åben hele dagen, så odenseanerne kan gå ind i kirken og tænde lys for at mindes ofrene for angrebet på World Trade Center og Pentagon.


Alle officielle bygninger på Fyn vil flage på halv hele onsdagen - blandt andet Rådhuse, skoler og andre offentlige institutioner.


Læs fynske kommentarer til terrorangrebet:


Dette er grænsen 
Afsky for jubelscener 
Afstand til palæstinenserne


Har du en mening eller kommentar til begivenhederne i USA, så skriv til redaktion på tv2fyn.dk


Følg mindehøjtidelighederne på tv2fyn.dk og se fyldig reportage på TV 2/FYN 19.30