Mindre kødannelser på Fyn: Ferietrafik er gledet overraskende fint

Sidst på eftermiddagen lørdag forventes trafikken over Fyn at være normal. Søndag forventes langt færre biler på vejene.

Trafikken har lørdag gledet overraskende fint på den Fynske Motorvej. Med i ligningen skal tages, at der har været masser af biler spændt op til ferie på vej fra øst til vest og omvendt.

Den massive trafik mellem Storebæltsbroen og Den Nye Lillebæltsbro har dog skabt flere mindre kødannelser og en forlænget rejsetid på 10 til 15 minutter.

- Det er gået overraskende godt på Fyn dagen igennem. I øjeblikket er der to mindre køer mellem Middelfart og Odense i vestgående retning, siger Nicholas Petersson, vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter, til TV 2 ved 16-tiden.

Han tilføjer, at forventningen er, at trafikken sidst på eftermiddagen viil blive normal.

Propper på vej mod Storebælsbroen

Bilister på sjællandske E20 Vestmotorvejen mod Fyn har siddet i adskillige trafikpropper.

Propperne har været skabt alene af feriehungrende danskere, som har valgt at tage afsted på nogenlunde samme tid.

Kødannelserne har betydet, at rejsetiden mod Storebæltsbroen er blevet forlænget med omkring 50 minutter.

Rolig søndag

Søndag forventes langt færre biler på vejen over hele landet.

- Lørdag er store skiftedag i sommerhusene, og det skaber bare meget trafik. Derfor forventer vi også, at søndagen kommer til at byde på færre motorvejskøer, siger Nicholas Petterson til TV 2.

Han oplyser dog, at der nok kommer et mindre ryk mellem 12 og 16. Det kan give lokale kødannelser, men ikke noget særligt sammenlignet med lørdag.