I det fynske folks tjeneste

Miniferie betyder ekstra meget trafik på Fyn

Vejdirektoratet advarer mod ekstraordinært meget trafik på vejene i den kommende Kristi himmelfartsferie.

Allerede onsdag kan vejene begynde at blive fyldt op, når danskerne skal på familiebesøg eller i sommerhus.

Det kan være en god idé at sætte ekstra tid af til turen i bilen, hvis man har planer om en miniferie, et familiebesøg eller har andre ærinder i en anden del af landet i forbindelse med Kristi himmelfartsdag.

Det varsler Vejdirektoratet, der forventer meget trafik på tværs af Danmark.

På Sjælland - særligt til og fra Sjællands Odde - og på Fyn vil det kunne mærkes, at der er flere trafikanter på vejene.

Især på den vestfynske motorvej i retning mod Jylland forventer Vejdirektoratet stort pres på vejene.

Begynder allerede onsdag eftermiddag

Kristi himmelfartsferien falder i år fra 5. til 8. maj, men allerede onsdag skal man være opmærksom på, at udrejsetrafikken begynder. Ifølge Vejdirektoratet kan det give mere trængsel mellem klokken 14 og 20.

På Kristi himmelfartsdag, torsdag, er det i tidsrummet 9-14, at der ventes at blive særligt travlt på vejene.

På Fyn og omkring Lillebæltsbroen vil det også give trafikale udfordringer, at Lillebælt Halvmarathon afvikles lørdag 7. maj. Det betyder blandt andet, at til- og frakørsel 59 Fredericia S vil være spærret i begge retninger på E20 Østjyske Motorvej fra kl. 11 - 17.

Yderligere vil Gl. Lillebæltsbro være spærret for biltrafik under løbet fra ca. kl. 14 – 17.

11.000 motionister deltager i løbet som går gennem Fredericia og Middelfart. Se mere om ruten og de spærrede veje på løbets hjemmeside.

Grænsekontrol giver ventetid

Vejdirektoratet forventer også en del rejsetrafik og mulig køkørsel i Sønderjylland til og fra den tyske grænse.

Desuden har grænsekontrollen ved Tyskland indtil videre kun voldt større gener for trafikken på de store rejsedage i forbindelse med ferier. Derfor forventer Vejdirektoratet, at der også i dagene omkring Kristi himmelfartsdag er risiko for forlænget rejsetid på de mest belastede tidspunkter for de trafikanter, som skal fra Tyskland til Danmark.

Også ved sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland kan man regne med mere trafik. Det kan give nogle dage med ekstra pres på de mindre landeveje og lokalveje i områderne.

Sporarbejde sender flere biler på vejene

Et sporarbejde mellem Roskilde og Odense kan yderligere give mere trafik på motorvejene. Banedanmark skal nemlig renovere skinner på strækningen mellem Roskilde og Odense i Kristi himmelfartsferien fra 4. – 8. maj. I den forbindelse erstatter DSB togene på strækningen med togbusser. Det vil betyde ekstra belastning på motorvejen, som vil kunne mærkes på de store rejsedage.

Oveni det falder det sammen med, at der på Køge Bugt Motorvejen er vejarbejde og med det følger en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Sådan kommer du nemt og sikkert frem

Tålmodig og hensynsfuld kørsel sikrer den bedste og hurtigste afvikling af trafikken. Uheld og sammenstød betyder altid kø og forsinkelser. Så her er vores råd til alle, der skal ud at køre i helligdagsferierne:
  • Tag hjemmefra i god tid
  • Hold afstand til de andre bilister
  • Medbring solbriller og drikkevarer
Undgå at sidde i kø, og planlæg evt. din køretur uden for de mest belastede tidspunkter for at komme nemmere gennem trafikken og hurtigere frem. Hold dig godt orienteret om den trafikale situation på din rute på www.trafikinfo.dkVejdirektoratets Twitterprofil eller app’en ”Trafikinfo”.

Kilde: vejdirektoratet.dk