Minister beklager sin opførsel dybt

Magnus Heunicke indrømmer at han og hans kommunikationsrådgiver overreagerede og gik over stregen, da de søndag overfusede en af TV 2/Fyns reportere i raseri efter et interview om Langeskov station.

Magnus Heunicke: "Jeg beklager dybt"

Episoden, hvor den socialdemokratiske transportminister sammen med sin kommunikationsrådgiver var rasende på TV 2/Fyns reporter, blev filmet med skjult kamera.

I videoklippet ser og hører man Magnus Heunicke og Rasmus Jønsson være rasende over, at journalisten stiller spørgsmål om togstationen i Langeskov, som i den seneste tid har været er stort debatemne på Fyn, da der ikke kommer IC-tog til at stoppe på stationen.

Normalt gør TV 2/Fyn ikke brug af sådanne optagelser, men på grund af Magnus Heunicke og Rasmus Jønssons opførsel i søndags har redaktionen alligevel valgt at offentliggøre optagelserne.

Det får nu Magnus Heunicke til at undskylde både sin egen, men også kommunikationsrådgiverens opførsel over for journalisten.

- Det er egentlig den vej, vi ikke skal gå og det beklager jeg dybt og jeg kan godt forstå, hvis den pågældende journalist og redaktionen synes, at det er at gå over grænsen. Det synes jeg også selv, og det beklager jeg dybt, siger Magnus Heunicke til TV 2/Fyn.

Politisk redaktør: "Det skal man ikke udsættes for"

Årsagen til diskussionen mellem ministeren og TV 2/Fyns journalist var, at ministeren i forvejen var blevet interviewet om bridgewalking ved Lillebæltsbroen, som også var anledningen til, han var på Fyn søndag. Derfor blev Magnus Heunicke og Rasmus Jønsson vrede, da journalisten stillede efterfølgende spørgsmål.

I videooptagelserne, som kan ses til venstre for artiklen her, kan man dog se, at Magnus Heunicke indvilger i at svare på spørgsmålene. Derfor mener TV 2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch, at ministerens opførsel er uacceptabel.

- Som journalist skal man ikke udsættes for noget, der nærmest ligner to bredskuldrede rockere, som står og optræder særdeles ubehageligt over for denne her kvindelige journalist, som sådan set bare passer sit arbejde, siger Jesper Buch til TV 2/Fyn.