I det fynske folks tjeneste

Minister: Billige færger kan give problemer i højsæson

Hvis færgebilletter sættes ned i pris om sommeren, kan det skabe udfordringer på danske øer, siger minister.

Hvis billetpriserne sættes ned på de lokale færger i højsæsonen, kan det skabe en række udfordringer på de danske øer.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) efter et samråd tirsdag om fuld trafikal ligestilling.

Trafikal ligestilling betyder, at prisen for at sejle med færge skal svare til udgifterne ved at køre samme strækning på en landevej.

Læs også Ærø og ø-fætrene: Billigere færger hele året, tak!

Der vil blive fuld trafikal ligestilling uden for skolernes sommerferier fra 2019, men ikke i højsæsonen, lyder det fra ministeren.

- Man skal være opmærksom på, at der er nogle kapacitetsproblemer i forhold til, om det kan lade sig gøre at få fuld trafikal ligestilling i højsæsonen.

- For det er jo i turistsæsonen, hvor der heldigvis er et meget stort pres på øerne allerede i dag. Men for nærværende har regeringen foreløbig planer om at lave fuld trafikal ligestillingen uden for højsæsonen fra 2019, siger han.

Læs også Billigere billetter: Over en kvart million tog færgen til Ærø

Der er blevet afsat 48 millioner kroner i 2016 og 95 millioner kroner fra 2017 og frem til at sænke billetpriser på lokalfærger.

I efteråret 2016 har både Ærø, Samsø, Læsø og Fanø noteret en betragtelig fremgang i passagertallet, efter at landevejsprincippet blev indført.

Det fulde landevejsprincip - hvor det gælder hele året - vil ifølge Social- og Indenrigsministeriet koste lidt over 280 millioner kroner. 

Læs også Proppede: Ærø-færgerne øger med 502 afgange