I det fynske folks tjeneste

Minister: Pigge mod spøgelsesbilister

Pigge, der punkterer spøgelsesbilister, inden de når ud på vejen, er fremtiden, mener transportministeren.

02:01

00:29

Piggene rejser sig i vejen, hvis nogen kører på motorvejen ved Middelfart i den forkert kørselsretning

Store skilte advarer nu mod pigge på vejen ved motorvejstilkørslen ved Middelfart

1 af 4

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) er klar til at sætte pigge ind mod spøgelsesbilister over alt i landet.

Mandag kunne Vejdirektoratet fremvise det første anlæg med pigge på en rasteplads på Fyn. Her registrerer en sensor i vejen, hvis en bil er på vej ud i den forkerte retning på motorvejen, hvorefter stålpigge skyder op på tværs af vejen og punkterer bilen.

- Jeg må sige, jeg er meget påvirket af, at det er effektivt, og det kan jeg godt lide. Jeg mener, vi skal gå i gang med at lave det ved alle nybyggerier, men jeg mener også, vi skal prøve at finde penge, så vi kan lave dem på flere eksisterende motorveje, siger transportminister Hans Chr. Schmidt.

Han vil inden jul kalde trafikordførerne fra de øvrige partier sammen for at finde ud af, om der er flertal for at finde penge til at lave pigge mod spøgelsesbilister over hele landet.

Et anlæg med pigge koster 175.000 kroner at etablere, og skal det etableres på alle frakørsler til motorveje i Danmark vil det koste cirka 100 millioner kroner, anslår Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet har også indført en række andre tiltag, bl.a. indkørselsforbudstavler og løbelys på udvalgte ramper, der skal stoppe bilisterne, inden de når ned på motorvejen i den gale retning.

Sidste år registrerede Vejdirektoratet 163 tilfælde på de danske veje, og med få dage tilbage af 2010 er der ind til videre registreret 154 tilfælde.

I 2000 var tallet kun 35.