Minister præsenterede plan for skoleelevernes tilbagevenden

Planen for skolernes genåbning vil blive præsenteret på et pressemøde tirsdag med blandt andre børne- og undervisningsministeren.

Onsdag genåbner skolerne, så eleverne igen kan modtage fysisk undervisning.

I den forbindelse holder Børne- og Undervisningsministeriet pressemøde tirsdag om "rammerne" for genåbning af skolen.

quote Det er trygt, at børnene vender tilbage i fysisk skole fra 5. januar

Pernille Rosenkrantz-Theil (S), børne- og undervisningsminister

Debat om genåbningen

Siden den 15. december har landets skoler været lukket og eleverne hjemsendt i et forsøg på at mindske smittespredning af covid-19.

Siden har børnenes tilbagevenden til skolerne været hyppigt diskuteret. Blandt andet har Danmarks Lærerforening ytret bekymring og foreslået at dele klasserne mere op.

Men bekymringen deler børne- og undervisningsministeren ikke.

- Det er trygt, at børnene vender tilbage i fysisk skole fra 5. januar. Det er det, sundhedsmyndighederne vurderer, og de følger situationen ganske tæt både i forhold til smitteudbredelse og vaccineniveau, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Ritzau i søndags.

Selvtest bliver et af værktøjerne

Et af tiltagene for skolernes genåbning vil blandt andet være en opfordring fra ministeriet til, at børnene lader sig teste to gange ugentligt - for eksempel med selvtests derhjemme.

Der er allerede købt otte millioner selvtests ind til formålet, som er fordelt i alle kommuner.

Udover ministeren vil følgende være tilstede ved pressemødet: Formand for Kommunernes Landsforenings Børne- og Undervisningsudvalg, Thomas Gyldal Petersen, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, samt faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause.

Herunder kan de i vores liveblog læse mere om indholdet af pressemødet.

Her og nu:

liveblog