I det fynske folks tjeneste

Minister skal forklare sig i sagen om tvangsfjernelse

Tove Videbæk fra Kristendemokraterne kræver nu et svar af Socialminister Henriette Kjær i sagen om bedsteforældrene fra Langeland, der ikke må være plejeforældre for deres treårige barnebarn.

-

Tove Videbæk fra Kristendemokraterne kræver nu et svar af Socialminister Henriette Kjær i sagen om bedsteforældrene fra Langeland, der ikke må være plejeforældre for deres treårige barnebarn. Det skriver Fyns Amtsavis.

Tove Videbæk undrer sig over, at Broby Kommune ikke vil give bedsteforældrene grønt lys til at være plejefamilie for den treårige pige, når deres egen hjemkommune allerede har godkendt dem som plejefamilie.

- Det ligner ikke noget at tilsidesætte nær familie, som har erklæret at de føler sig meget tæt på deres barnebarn. Det er skidt for dem og skidt for barnet, siger Tove Videbæk til Fyns Amtsavis.

TV 2FYN fortalte mandag, at Broby Kommune har sendt en forklaring til bedsteforældrene om, hvorfor de ikke kunne blive plejeforældre.

- Vi havde meget gerne set, at bedsteforældrene kunne blive plejeforældre, fordi vi er enige i den linie, at man skal søge at slægtsanbringe, men det kan bare ikke lade sig gøre i dette tilfælde, siger borgmester Erling Bonnesen. 

En af begrundelserne i brevet fra Broby Kommune er, at barnet skal have ro, og det mener Broby Kommune ikke, at pigen får, da moderen kommer rendende i tide og utide ved bedsteforældrene. Det afviser Bettina Christensen, der er mormor.

- Vores datter kommer ikke dumpende. Det har hun ikke gjort de sidste mange år, fortæller hun til TV 2FYN.

Erling Bonnesen er ikke ked af, at Tove Videbæk nu er gået til Socialministeren.

- Jeg har selv bedt ministeren om foretræde hurtigst muligt. Vi vil gerne af egen drift redegøre for sagens indhold, siger Erling Bonnesen til Fyns Amtsavis.