I det fynske folks tjeneste

Minister udskyder lægekonflikt et år

Sundhedsministeren giver parterne i lægekonflikten et år til at finde hinanden.

Lægerne skal hverken tvinges til at flytte til yderområder, ansættes i kommuner eller regioner eller vil opleve en lønnedgang med det nye lovforslag. Det sagde sundhedsminister Astrid Krag (SF) fredag.

Patienterne kan ånde lettet op.

Konflikten mellem de praktiserende læger og regionerne er bilagt og sat på standby indtil 1. september 2014.

Og lægerne skal hverken tvinges til at flytte til yderområder, ansættes i kommuner eller regioner eller vil opleve en lønnedgang med det nye lovforslag.

Det sagde sundhedsminister Astrid Krag (SF), da hun præsenterede regeringens forslag fredag.

- Jeg havde håbet, at parterne kunne blive enige om en ny aftale, men det har desværre ikke været muligt, siger Astrid Krag og understreger, at intentionen med den nye lov ikke er at ændre den danske lægepraksis radikalt.

- Lovforslaget skal sikre, at alle har adgang til en praktiserende læge tæt på deres bopæl, siger Astrid Krag.

Derudover skal det sikres, at åbningstiderne hos lægerne er fleksible og tilpasset familiernes behov, og at alle får en ensartet behandling hos de praktiserende læger.

Lovforslaget kommer, efter at regionerne tidlig fredag morgen opsagde aftalen med de praktiserende læger.

Regeringen har foreslået, at den gældende aftale bliver videreført og gælder frem til 1. september 2014. Imens kan parterne stille og roligt forhandle en ny aftale på plads, der i så fald kan træde i kraft tidligere, hvis parterne er blevet enig om en aftale.

Aftalen skal være inden for rammerne i regeringens forslag.

Lovforslaget bliver fremsat 28. maj.

Ifølge ministeriet vil pausen frem til 1. september 2014 betyde sikkerhed og stabilitet for økonomien i almen praksis, samtidig med at parterne kan begynde at forhandle om en ny aftale på et andet grundlag.