Ministerium ændrer krav til antal overnatninger for turister

Turister får fra 15. juni mulighed for at opholde sig i Danmark i fem nætter i stedet for de krævede seks.

De fynske turistattraktioner kunne fredag glæde sig over, at turister fra blandt andet Tyskland fra 15. juni får mulighed for at rejse til landet igen.

Her lød kravet på minimum seks overnatninger. Men det har Justitsministeriet nu sat ned til fem nætter.

Der skal dog fortsat fremlægges dokumentation for at der er booket et ophold på minimum seks overnatninger. Det oplyser ministeriet i en mail. 

Vil imødekomme sommerhusgæster

Tiltaget sker for at imødekomme især turisterne i de danske sommerhuse, hvor gæsterne typisk tjekker ind og ud om lørdagen. 

15. juni er imidlertid en mandag. Derfor vil turisterne kun kunne nå fem overnatninger i Danmark i den første uge af genåbningen, hvis de de har booket et sommerhus fra lørdag 13. juni til lørdag 20. juni. 

Med tiltaget får turisterne mulighed for at opholde sig i Danmark i kun fem nætter i stedet for seks. 

- Justitsministeriet oplyser, at turister fra Tyskland, Norge eller Island, der har bestilt ferie i Danmark fra den 13. til den 20. juni, godt kan komme ind i Danmark den 15. juni på trods af, at turisterne alene skal opholde sig i fem nætter.

- Turisterne skal fortsat kunne fremlægge dokumentation ved grænsen for et ophold på minimum seks dage, men de vil få lov til indrejse, selv om der ved åbningen den 15. juni kun er fem dage af bookningen tilbage, skriver ministeriet i mailen. 

Turister med sygdomstegn bliver afvist

Åbningen af grænserne for tyske, norske og islandske turister fra 15. juni blev offentliggjort af regeringen i fredags. 

Politiet vil kontrollere, om betingelserne for indrejse er opfyldt. 

Hvis en turist, der ønsker indrejse, udviser tydelige sygdomstegn, som for eksempel hoste, tegn på feber eller lignende, vil den pågældende blive afvist ved grænsen.

Indrejsende i Danmark vil stikprøvevis blive opfordret til at tage en test for coronavirus ved grænseovergange. Men det bliver ikke et krav.

Oversigt

    Oversigt