Mistanke om Omikron: Odense-skole lukket efter fund af ukendt coronavariant

En elev på Odense-skolen Rasmus Rask Skolen er smittet med en indtil videre ukendt corona-variant, og derfor holder skolen lukket mandag.

Rasmus Rask Skolen i Odense holder mandag 29. november lukket på grund af coronasmitte. 

Sådan lød beskeden til forældrene søndag aften i en meddelelse, som TV 2 Fyn har set.

- Vi er i dag, søndag den 28. november 2021, blevet gjort opmærksomme på, at der er en elev på skolen, som er mistænkt smittet med en covid-19-variant. Varianten er sendt til videre undersøgelse, og vi får først besked om senere, hvad det er for en variant, lyder det blandt andet i beskeden.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser mandag formiddag, at man har mistanke om smitte med den nye variant Omikron, som er fundet i Sydafrika.

Det ærgrer skoleleder Lasse Sørensen, at han har været nødt til at sende eleverne hjem igen.

- Det er ikke rart med en tom skole. Vi vil gerne høre nogle børn, se dem og snakke med dem. Det savner vi, siger han til TV 2 Fyn.

- Men vi tager den professionelle hat på og fokuserer på at værne om medarbejdere, børn og forældre. Vi er blevet taget lidt tilbage til situationen for et halvt til et helt år siden.

Odense Kommune bekræfter ligeledes fundet af den ukendte corona-variant i en pressemeddelelse.

Opdagelsen blev gjort sent søndag, og forældrene modtog derfor også først beskeden sent på aftenen. Derfor vil der stå voksne ved skolens indgange mandag morgen og hjælpe med at sende elever hjem på en forsvarlig vis, hvis nogen ikke har set beskeden endnu, oplyser kommunen.

Mange skal isoleres og testes

Ifølge skolen holder den indtil videre lukket mandag for at arbejde med opsporing og for at aftale nærmere med børn- og ungeforvaltningen om den videre proces. 

Da varianten kan være smitsom, anbefaler smitteopsporingen, at dem der har været i kontakt med eleven i 2. og 3. led går i selvisolation og lader sig teste.

Det er gået hårdt udover skolens bemanding.

- Vi kan ikke bemande vores SFO og vores undervisning, da der er rigtig meget personale som er 2. og 3. led og derfor er nødt til at isoleres og blive testet. Vi vil melde mere ud, når vi ved mere, står der videre.

Skolen og Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har indtil videre ikke yderligere kommentarer, men vil melde ud i løbet af dagen, når man finder ud af mere.

Ifølge Statens Serum Institut foreligger der først et svar på, hvilken variant, der er tale om, tidligst tirsdag.  

Høj smitte på skoler

Smitten har generelt været høj på de fynske skoler. Tidligere på måneden måtte Giersings Realskole lukke, efter i alt 32 elever og lærere var blevet testet positive for coronavirus.

På Næsby Skole konstaterede man i løbet af 11 dage 19 smittede personer - primært elever i skolens yngste klasser.

Her forblev skolen dog åben efter en vurdering af Styrelsen for Patientsikkerhed.