Modtager dom for dødsvold

Efter en betænkningstid har en 24 årig odenseaner valgt at tage imod en dom på fem års fængsel. Dermed er sagen endeligt afsluttet efter mere end syv år.

-

Efter en betænkningstid har en 24 årig odenseaner valgt at tage imod en dom på fem års fængsel. Dermed er sagen endeligt afsluttet efter mere end syv år.


Den nu 24-årige Kenneth Nordahl Andersen blev den 1. februar af retten i Odense idømt de fem års fængsel for vold med døden til følge over for den 52-årige Frede Kristensen nytårsnat 1995.


Kenneth Nordahl Andersen var kun 17 år, da overfaldet skete med slag, spark og knivstik. De følgende år var politiet stort set uden spor i sagen.


Men gerningsmanden ringede i august 2001 selv til politiet i Randers og tilstod, fordi hans gerning har plaget hans samvittighed lige siden.


Stærkt beruset var den dengang 17-årige mand på vej hjem fra sin daværende pige nytårsnat 1995. Han havde købt forlovelsesringe, men hun ville ikke forloves, så han var i dårligt humør.


Undervejs blev han holdt op af en mand, der truede med en kniv. Men han fik bank, for den nu dømte har tidligere gået til thai-boksning og forsvarede sig.


Da Nordahl Andersen kort efter nåede til Roesskovsvej i Bolbro, stødte han på fortovet ind i den 52-årige Frede Kristensen. Han vidste ikke hvorfor, men han gav ham et slag. Derefter stak han flere gange med kniven, så han sank om, hvorefter han fortsatte med at slå og sparke løs på førtidspensionisten. 


Ved udmålingen af straffen tog dommeren hensyn til den 24-åriges unge alder på gerningstidspunktet og til, at han meldte sig og medvirkede til opklaringen.