I det fynske folks tjeneste

Molly er hele Danmarks dyrehelt

Den fynske bordercollie, Molly, har fredag vundet prisen som Danmarks Dyrehelt 2017.

00:22

Molly har i løbet af det sidste år været læsehund på Dalum Bibliotek. Hver uge har børn med læsevanskeligheder kunne møde op på biblioteket og læse bøger for hunden. På den måde får børnene øvet sig i at læse uden at skulle være nervøse for at begå fejl. 

Læs også Ro og tryghed: Hunden Molly lærer børn at læse

Derfor har Molly sammen med sin ejer, Lis Welin, nu vundet prisen som Danmarks Dyrehelt 2017. 

- Selvfølgelig er jeg stolt. Det der med at være sammen med børn, det er hun født med. Hun elsker børn. Men jeg har lært hende at være rolig og at kunne ligge stille, fortæller Lis Welin efter at have modtaget prisen. 

Udover at læse bøger med børnene på Dalum Bibliotek, er Molly også besøgshund hos ældre. Det er Agria Dyreforsikring, der hvert år kårer Danmarks Dyrehelt, og ifølge direktør Sonja Karaoglan, så var der ikke meget tvivl om, at det var Molly, der skulle løbe med sejren. 

- Molly er en god kombination af rigtig mange ting. Hun skaber glæde for sin ejer, og så hjælper hun både børn og ældre mennesker. Så dommerne var faktisk meget enige. Hun løb suverænt med de fleste point, fortæller hun. 

Præmien går til læsehunde

Der var i alt 1054 kæledyr indstillet til Danmarks Dyrehelt 2017. Med prisen følger en check på 20.000 kroner. Og Mollys ejer er ikke i tvivl om, hvor de penge skal lande henne. 

- De skal selvfølgelig gå til foreningen Læsehunde. For vi er en frivillig forening, og vi ejer ikke kongens mønt, fortæller Lis Welin. 

06:17 Luk video