Morten Olsen: Eriksen bliver sprudlende

Landstræner Morten Olsen har fortsat tillid til Christian Eriksen før aftenens kamp mod Tyskland.

Morten Olsen synes ikke, at Eriksen har spillet så dårligt ved EM. Tværtimod er Ajax-profilen blevet bedre kamp for kamp.

Og Eriksen er stadig mere end god nok til at gå ind i startopstillingen i aftenens kamp mod Tyskland, mener landstræneren.

- Eriksen gør det helt sikkert godt nok. Han er blevet en stabil spiller, og på et eller andet tidspunkt bliver han også en sprudlende spiller.

- Vi må have tålmodighed, selv om det er et fy-ord i vores verden nu om stunder. Men hvis der er nogen, der skal have tålmodighed, så er det os, og det har vi.

- Han har været en holdspiller. Det var han også i EM-kvalifikationen, hvor han heller ikke var en afgørende spiller, men det husker folk ikke, siger landstræneren.

Eriksen er vokset fra at være en marginalspiller ved VM i Sydafrika for to år siden til at blive en holdspiller, Danmark kan regne med, forklarer Morten Olsen.

- Vi har meget få spillere, som til dagligt spiller på et højt niveau. Det er vores problem som hold. Vi skal på søndag møde spillere fra Bayern München, Dortmund og Real Madrid.

- Det er alle sammen Champions League-klubber, som spiller på et helt andet niveau. Det er det tempo, vi skal op i. Og det gælder også for Christian, pointerer han.

Landstræneren peger på, at som stamspiller hos Ajax i den hollandske Æresdivision og i de europæiske turneringer har Eriksen i denne sæson været testet mod de bedste.

- Den hollandske liga er en god liga, som er bedre end den danske liga for eksempel. Både tempomæssigt og i hvor tæt modstanderne sidder på kroppen. Det er en helt anden verden. Det skal han som 20-årig først lige vænne sig til.

- Det her er en fase, som er god for ham. På et eller andet tidspunkt skal han nok blive dominerende på bolden. Det er jeg slet ikke i tvivl om, men han er kun 20 år, fastholder Morten Olsen.