Morten Olsen: Klogt af Sørensen at stoppe

Landstræneren bakker op om Thomas Sørensens beslutning om at stoppe på landsholdet, inden han bliver slået af.

Tirsdag annoncerede målmand Thomas Sørensen, at han er en færdig mand på det danske fodboldlandshold.

I en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union forklarer Sørensen, at han vil stoppe på landsholdet på toppen, og at den tid nu er kommet.

Sørensen gik glip af sommerens EM-slutrunde på grund af en skade, men både Anders Lindegaard og Stephan Andersen puster ham kraftigt i nakken, og landstræner Morten Olsen bakker det mangeårige førstevalg op i beslutningen om at stoppe.

- Thomas har været rygraden på holdet i næsten hele min periode som landstræner. Han ventede tålmodigt på sin tid som førstemålmand, og han har taget imod konkurrencen fra andre keepere undervejs. Han er en fantastisk målmand og en fantastisk holdspiller.

- Men han har også været landsholdets nummer 1 i mere end 10 år, og derfor synes jeg, det er en klog beslutning, han er kommet frem til, siger Morten Olsen i pressemeddelelsen fra DBU.

- Thomas har ført os til tre slutrunder og været førstemålmand under alle tre slutrunder, og han skal huskes som vores nummer ét.

- Ikke som nummer 16 eller 23 (numrene til de øvrige målmænd i en slutrundetrup, red.). Jeg vil gerne takke ham for en loyal og altid professionel indstilling, siger Olsen.

Mandag annoncerede Christian Poulsen sit karrierestop på landsholdet.