I det fynske folks tjeneste

Motorsave mod politiet

To indbrudstyve blev torsdag nat anholdt af politiet. Det skete efter en voldsom biljagt omkring Morud, hvor tyvene smed tyvekoster efter en hundepatrulje.

-

To indbrudstyve blev torsdag nat anholdt af politiet. Det skete efter en voldsom biljagt omkring Morud, hvor tyvene smed tyvekoster efter en hundepatrulje.

Omkring kl. 3.40 brød to indbrudstyve ind i Bogense Trælasthandel, hvor de stjal værktøj og EDB-udstyr. Samtidig gik alarmen i gang, og en politibil samt en hundepatrulje blev sendt til stedet.
Da politiet ankom var tyvene stukket af i bil.

Motorsave smidt efter politiet
Hundepatruljen er imidlertid ikke taget til gerningsstedet, men kører rundt i området og får pludselig kontakt med tyvene i deres Mazda Hatchback omkring Morud. Patruljen sætter efter bilen og forsøger at bringe tyvene til standsning, men den er de ikke med på. Istedet sætter de farten op og begynder at smide motorsave og EDB-skærme ud af vinduet, i et forsøg på at standse hundepatruljen, oplyser vagthavende ved Odense Politi til TV2/Fyn.

Hundepatruljen undgår tyvekosterne, og får endelig bragt indbrudstyvene til standsning. Men så snart betjentene når hen til den holdende Mazda sætter de atter i gang. Inden de når at stikke af, får betjentene smadret bilens ruder og sendt hundene ind. De får indbrudstyvene til at opgive flugtforsøget.

Tyve fra Jylland
De to mænd på henholdsvis 29 og 33 år stammer fra Jylland, hvor de er godt kendt af politiet. Flugtbilen var da også stjålet i Fredericia.
Indbrudstyvene bliver fremstillet fredag eftermiddag, hvor de vil blive sigtet for indbrud, tyveri og sandsynligvis for at have bragt andres førlighed i fare.