I det fynske folks tjeneste

Mudder og bakker: Løbeklubber træner i terræn

En ny løbetrend spreder sig på Fyn. I stedet for asfalt er underlaget skiftet ud med grus og mudder.

Dagens træning i Fruens Bøge. Foto: Reza Sahraei

Dagens træning i Fruens Bøge. Foto: Reza Sahraei

Dagens træning i Fruens Bøge. Foto: Reza Sahraei

1 af 3

Dagens træning foregår i Fruens Bøge i Odense. En stor flok motionister har snørret løbeskoene og løber på bakker, springer over træstammer og løber gennem mudder. 

Cross- eller trailløb hedder den motionsform, hvor løbere bruger den fynske natur som forhindringsbane. Og det er mere populært en nogensinde. 

- Vi ser en rigtig stor opblomstring af de selvorganiserede løb, som typisk kan være terrænløb. Og der er trailløb blevet rigtig stort i Danmark, konstaterer Julie Faurholt Pedersen, der er løbekonsulent hos DGI Fyn. 

Løb skal være sjovt. Det er i højsædet, at det skal være en social ting, man skal dele oplevelserne med nogen

Thomas Hvidberg, formand, Trail Running Denmark

Det er foreningen Trail Running Denmark, der har arrangeret dagens åbne træning. En del foreninger og løbeklubber på Fyn dyrker også terrænløb, men Trail Running Denmark er den eneste, som kun fokuserer på trailløb. Bag klubben står tre unge fyre fra Odense. 

Formanden for Trail Running Denmark, Thomas Hvidberg, er ikke i tvivl om, hvad der er fedt ved at løbe i den fynske natur.

- Du skal hele tiden have hovedet med dig. Der er nogle andre udfordringer i det - du kan ikke bare slå hovedet fra inde i skoven. Så vælter man, griner Thomas Hvidberg.

Fynske løbeklubber med terrænløb

- NGIF Gymnastik & Atletik
- Langeskov Løb & Motion
- Sct. Hans'erne
- Korup IF
- Svendborg Gymnastikforening
- Faaborg Ski- & Motionsklub
- Munke Mose Motion
- Næsby Idrætsforening
- Kerteminde Motionsklub
- Glamsbjerg Motion'
- Trail Running Denmark

Terrænløb kan meget
DGI Fyn arrangerer en serie af ti crossløb rundt omkring på Fyn. Og 575 fynboer har tilmeldt sig dem alle sammen. Sidste år var det tal 388. 

Både Thomas Hvidberg og Julie Faurholt Pedersen tror, at den store interesse for terrænløb skyldes flere ting.

- Løb skal være sjovt. Det er i højsædet, at det skal være en social ting, man skal dele oplevelserne med nogen, fortæller Thomas Hvidberg.

Den sociale del ved løbeklubben bakker Julie Faurholt Pedersen op om. Hun tror dog også, at den store tilsutning skyldes naturen.

- Jeg tror der er rigtig mange årsager til det. En af tingene, tror jeg har rigtig meget at gøre med naturen. Det med at vi kommer ud, det sociale og fællesskabet, siger løbekonsulenten.

Hvis du har fået mod på at deltage i en af DGI's crossløb, så finder næste løb sted 8. januar i Hallindskoven i Svendborg. 

Du kan se alle løbene på DGI's hjemmeside.