Mulig VM-sølvmedalje betyder intet for Axelsen

Viktor Axelsen interesserer sig slet ikke for dopingsagen mod Lee Chong Wei, selv om den kan give ham VM-sølv.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen kan se tilbage på et flot 2014, hvor han ikke bare har været oppe at snuse til verdensranglistens top-10, men også vandt bronze ved VM på hjemmebane.

Bronzemedaljen kan endda blive vekslet til sølv. Det afhænger af, hvordan dopingsagen mod Axelsens semifinalebesejrer, malaysieren Lee Chong Wei falder ud.

VM-sølvvinderen er blevet testet positiv for det forbudte stof dexamethason og risikerer foruden to års karantæne også at blive frataget den medalje, som Axelsen i givet fald kan komme i betragtning til.

Det scenarie fylder dog ikke ret meget i den unge fynbos hoved.

- Jeg interesserer mig ikke ret meget for det. Jeg er enormt stolt og glad for min bronzemedalje, og jeg var jo ikke engang i nærheden af at slå Lee Chong Wei i semifinalen, så sølvmedaljen betyder intet for mig, siger Axelsen.

Han mener slet ikke, at der skal uddeles nogen sølvmedaljer, hvis Lee Chong Weis VM-resultater bliver slettet som følge af en dopingdom.

- Så mener jeg, at man bare skal lade tingene være, som de er. Det ville være underligt at få sølv uden at have gjort sig fortjent til det, siger Axelsen.

Han spiller en enkelt turnering i Indien, inden det i foråret gælder All England og German Open. Og i maj begynder kvalifikationsperioden frem mod OL i Rio så.

Her skal Axelsen kæmpe med Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus om de maksimale to danske OL-billetter i herresingle.