Museumsbygning blæst omkuld

Det fynsk oprettede museum i Trankebar i Indien er blevet hårdt medtaget under en efterårsstorm. Nu vil den fynske forening samle penge ind til en fast bygning.

Ved den tidligere danske handelsstation i det sydøstlige Indien har foreningen Trankebar oprettet en maritimt museum, hvor fiskeriudstyr og historiske effekter bliver udstillet i simple stråhytter. Museet viser den fælles dansk-indiske historie om skibene, der kom til Trankebar fra Danmark gennem 225 år for at hente eksotiske varer.

Museet har fået støtte fra Kongehuset, men donationerne har ikke været nok til at sikre museet på den tidligere danske koloni.

2408 trankebar1

- Museet fik en hård medfart under efterårsstormene i august. Hytterne er fine til formålet, men det hårde tropiske klima med hyppige efterårsstorme og troperegn, sætter en naturlig grænse for holdbarheden, siger næstformanden i foreningen Trankebar, Poul Petersen.

Derfor søger foreningen Trankebar nu donationer til mere permanent bygninger, der sikre den danske kulturarv i Indien.

- Vi håber meget, at danske fonde og privatpersoner vil hjælpe os med penge til en fast bygning, lyder opfordringen fra Poul Petersen.

Læs mere om foreningen Trankebar